dijous, 29 de març del 2018

Instrument de corda percudida.(Cordòfons) El Piano

Hola de nou a tots, hui finalitzem amb els instruments que pertanyen a família de corda o cordòfons i ho fem amb l'instrument de corda percudida, com exemple he pres el Piano.


El piano com a solista. 
Constantin Sandu. Fòrum Internacional de Música d'Oriola 
  
 El Piano

Òbviament, tots sabeu qué és un piano. Un instrument de tecla, que per les seues característiques entra dins dels instruments de corda percudida, pel fet que el dit al polsar la tecla, fa que un martellet percudisca sobre la corda i aquesta prodüisca el so.

La paraula piano ve de l'italià "pianoforte", que està composta pels termes (piano = suau i forte = fort)

El piano va ser inventat cap a l'any 1690 per l'italià Bartolomeu Cristofori.
Al llarg de la seua història han existit diferents tipus de piano, però els més comuns en són el piano de cua i el piano vertical o de paret.

Les primeres composicións van sorgir al voltant de l'any 1732.

Va ser durant el romanticisme musical l'instrument més representatiu. Va tindre un paper molt rellevant en la societat, especialment entre les classes més benestants dels segles XVIII i XI.

La seua versatilitat, fa que el piano s'utilitze tant per la interpretació com a solista, passant per la música de cambra, de acompanyament d'un altre instrument o veu, fins i tot compondre, etc.


                                 
             El piano amb orquestra. Constantin Sandu                                                Xavier Torres, Sonata en Re Antonio Soler


També té un paper molt important dins del Jazz.



Piano de Cua (l'esquerra) i piano Vertical o de Paret (a la dreta)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.